Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συνταγογράφηση - Εμείς ότι πάθαμε ,πάθαμε......, Μην καταδικάσετε σε Καρκίνο, και τερατογενέσεις τις επόμενες γενιές......

Η παρακάτω επιστολή για τη συνταγογράφηση των γεωργικών φαρμάκων παραδόθηκε στον ίδιο τον Υφυπουργό, χθές το βράδυ , σε εκδήλωση των Νέων Αγροτών στο Δημαρχείο της Αμαλιάδας





κ. Κουστούκο Ιωάννη
Υφυπουργό Αγροτικής
Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κύριε Υφυπουργέ,
από ενημέρωση που είχαμε από το Διαδίκτυο, σε σχετική συνέντευξή σας στον Αγρότυπο, αναφερθήκατε στο Νομοσχέδιο που προετοιμάζετε για τα γεωργικά φάρμακα.

Μεταξύ άλλων, αναφέρατε ότι « …..Άρα αντί να χρησιμοποιούμε τους όρους "συνταγή" και "συνταγολόγιο" προσπαθούμε να βρούμε πιο απλές και σύγχρονες μεθόδους για να κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά….»

Κε Υφυπουργέ, ευπρόσδεκτες από όλους- και από εμάς- οι όποιες προσπάθειες μείωσης κόστους, και χρήσης της τεχνολογίας.

Όμως όλα αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ.

Δεν μας εξηγείτε πως θα γίνεται ουσιαστικός έλεγχος σχετικά με το αν εφαρμόζεται το σωστό σκεύασμα στην σωστή καλλιέργεια και στην σωστή δόση.

Το σύστημα της ηλεκτρονικής καταγραφής που περιγράψατε, θα ωφελήσει μόνο τις εταιρίες (να δουν που , πόσα και τι πουλάνε…)

Επειδή δεν υπάρχει ΓΕΩΤΕΕ-ως επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας- για διάφορους λόγους, αλλά και επειδή βρίσκεται σε εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη της νέας του Διοίκησης, εμείς ως υποψήφια Παράταξη στις εκλογές του Επιμελητηρίου, σας γνωρίζουμε ότι

1/ Η συνταγογράφηση , είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ και πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από επιστήμονες, που έχουν – τυπικά αλλά και κυρίως ουσιαστικά- την απαραίτητη Επιστημονική εκπαίδευση και γνώση.

2/ Συνδιαζόμενο το παραπάνω, με το σύστημα καταγραφής που προτείνετε, αλλά και δευτερογενών δειγματοληπτικών ελέγχων ,και κυρώσεων θα έχουμε έλεγχο της κατάστασης σε ποσοστό άνω του 80 %.

3/ Το όποιο κόστος της συνταγογράγησης , αποσβένεται από τους λιγότερους ψεκασμούς που θα κάνει ο παραγωγός.(εξάλλου δεν θα πρέπει να υπολογίζουμε κόστος , μπροστά στη Δημόσια Υγεία).

4/ Δεν μπορεί να υπάρξει πρωτογενής παραγωγή ποιότητας χωρίς την ενεργό εμπλοκή επιστημόνων. Το παράδειγμα δυτικών κρατών με ισχυρό πρωτογενή τομέα (Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία) δείχνει πως αυτό δεν γίνεται. Αφού οι προσπάθειες θέσπισης ενός ελληνικού μοντέλου αγροτικής ανάπτυξης δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, γιατί δεν αντιγράφουμε ένα πετυχημένο όπως των παραπάνω κρατών; Η άποψή μας είναι ότι ακόμα και στην κρίσιμη αυτή στιγμή όπου η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα είναι ζωτικής σημασίας για την έξοδο από τη κρίση και την επαναφορά στην ανάπτυξη, η πολιτική ηγεσία πρέπει να έρθει σε ρίξεις και καινοτομίες μη υποστηρίζοντας το υπάρχων κατεστημένο με νόμους που δεν αλλάζουν ουσιαστικά τίποτα..


5/ Με τα παραπάνω, θα αντιμετωπισθεί δραστικά, ΚΑΙ το φαινόμενο του παράνομου παραεμπορίου, σε όλη τη Χώρα, αλλά και κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές (Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία κλπ).



Κε Υφυπουργέ,
είναι μαθηματικά αποδεδειγμένη, η στενή συνάρτηση χρήσης Γεωργικών φαρμάκων , και ασθενειών, όπως κυρίως ο Καρκίνος, τερατογενέσεις κλπ.

Μην παραδώσουμε στις επόμενες γενιές, τον όλεθρο και τον αφανισμό. Εμείς ότι πάθαμε , πάθαμε… Ας φροντίσουμε για τα παιδιά μας.

Επειδή το θέμα της συνταγογράφησης «σέρνεται» πολλά χρόνια (επί Υπουργίας του κ. Τζουμάκα ακόμα…), κάντε κάτι , και «θα μείνετε στην Ιστορία», ως ο καθιερωτής μιας καινοτομίας, που θα ωφελήσει και τον Έλληνα αγρότη, αλλά και τον Έλληνα καταναλωτή.


Είμαστε στη διάθεσή σας, για οτιδήποτε μας ζητηθεί, ώστε να αποκτήσει –επιτέλους- η Ελλάδα, ένα σύστημα σωστής διακίνησης, και εφαρμογής των Γεωργικών φαρμάκων.


Για το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

Ο Εκπρόσωπος της Παράταξης

Μιχάλης Αντωνόπουλος
Γεωπόνος M.Sc &Oινολόγος

Πρόεδρος Δ.Σ Γεωπόνων
Μελετητών Ελλάδας

Μέλος Δ,Σ ΤΕΑΓΕ

Υποψήφιος για το Κεντρικό
Διοικητικό Συμβούλιο του
ΓΕΩΤΕΕ, με το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ
ΓΕΩΤΕΕ, στις εκλογές της 10ης Απριλίου






Επικοινωνία Μιχάλης Αντωνόπουλος -Γαστούνη Ηλείας-Γαλαναίων 3-Τ.Κ 27300- τηλ.& fax 26230/34.178 - 6944/580.260 – e-mail agrocenter@gmail.com Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου