Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας , Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων , κ. Διαμαντοπούλου

Κα Υπουργέ,

Με αφορμή τη πρόταση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας για το Νέο Λύκειο και το θεσμό που εισάγετε - της ερευνητικής εργασίας (projects) και στις 3 τάξεις του Λυκείου ως υποχρεωτικό μάθημα- θα επιθυμούσαμε να λάβετε υπ όψιν σας τις παρακάτω επισημάνσεις.

Οι Γεωτεχνικοί ( Γεωπόνοι, Κτηνίατροι, Δασολόγοι, Γεωλόγοι, Ιχθυολόγοι), είναι όλοι -όπως γνωρίζετε- απόφοιτοι Πανεπιστημιακών Σχολών θετικών κατευθύνσεων.

Η σπουδή μέσα από αυτές, της φύσης ,της ίδιας της ζωής και των φαινομένων της, με τεχνοκρατική παράλληλα αντίληψη, και τεχνολογικές εφαρμογές, δίνει μία υψηλού επιπέδου κατάρτιση , και τη δυνατότητα αντιμετώπισης και επίλυσης σύνθετων προβλημάτων, .

Από τη φύση τους, αυτές οι σχολές, δίνουν ιδιαίτερο βάρος, στην εργαστηριακή άσκηση των φοιτητών τους, επειδή όλα τα φαινόμενα – αντικείμενα , έχουν να κάνουν με πειραματική μέτρηση , επαλήθευση, κλπ.

Οι περισσότερες πτυχιακές εργασίες, είναι ερευνητικού χαρακτήρα, και η συνεχής έρευνα, προάγει και τις ίδιες τις Επιστήμες.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι οι Γεωτεχνικοί, πρέπει να είναι εκείνοι που θα «αξιοποιηθούν» από το Υπουργείο σας, για μαθήματα έρευνας, και γεωτεχνικών κατευθύνσεων και επιστημών εν γένει.

Στο διάλογο , που πιστεύουμε ότι θα αναπτύξετε με τους φορείς, να υπολογίζετε ότι έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων , και προτάσεις για συζήτηση, που σίγουρα θα είναι χρήσιμες.

Μετά Τιμής

Για το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

(Παράταξη στις εκλογές της 10ης Απριλίου, για το ΓΕΩΤΕΕ )


Ο Εκπρόσωπος

Αντωνόπουλος Μιχαήλ

Γεωπόνος M.Sc και Οινολόγος

Πρόεδρος Δ.Σ Ένωσης Γεωπόνων

Μελετητών Ελλάδας

Μέλος Δ.Σ Τ.Ε.Α.ΓΕ

Υποψήφιος με το ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟ ΓΕΩΤΕΕ

Για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου